A 10 legszegényebb magyar
2015. január 26. írta: farappa

A 10 legszegényebb magyar

14-rich_poor.jpgA Napi Gazdagság minden évben nyilvánosságra hozza a 100 leggazdagabb magyar nevét, vagyonát, áttekinti vállalkozásait és útjukat a milliók felé. Ezek a nevek nem nagyon változnak, minden évben ugyanazok az arcok, szegényebbek sem lesznek, pedig abban van az igazi kihívás, mert presszionál, erősíti a jellemet és megteremti a küzdeni akarás feltételeit. Nehéz volt a rangsorolás, hiszen egyik nevező szegényebb, mint a másik. A Szegedi Fórbes magazinnal karöltve elkészítettük ezt a meghatározó felmérést, íme a 10 legszegényebb magyar:

 

10. Pintérné Konrád Erzsébet (44)
Az egykori sárgarépakirálynő helyzete tavaly vált kedvezőtlenné, amikor az instabil gazdasági viszonyok miatt kénytelen volt cégét a Határ úti metróállomásról a festői Csepel-sziget déli partjára átpozicionálni. Forgalma jelentősen visszaesett, bal farzsebébe fektetett összvagyona 200 forintról 85 forintra csappant, ami a legkisebb kisfröccsre sem elég. Vagyonnyilatkozata szerint a 2014-es évet 0,0 forint bruttó árbevétellel zárta - számunkra szinte felfoghatatlan ez az összeg: a havi magyar átlagkereset igen kis töredéke, ami azt jelenti, hogy több mint 900 évig kéne nem dolgozni ekkora vagyon felhalmozásához.

9. Gatyán Imre (19)
Imre mindig is vállalkozó volt, ilyen vagy olyan, de többnyire bevitték érte. Már egészen fiatalon hozzászokott a kemény munkához: az iskola mellett rendszeresen dolgozott, hol sírkőművesként, hol zsebtolvajként. Számos módon próbált érvényesülni, volt már sikeres MLM-es csőbehúzó, ál-ingatlanügynök, aki egy házat képes volt hat embernek is eladni, volt értékbecslő, de amit rábíztak, azzal meg is lépett. A mai napig nyitott a zárt dolgokra, számos alkalommal találta már magát előzetesben. Hiába a könnyen jött pénz, nagyon hamar elkártyázta minden vagyonát, jelenleg 3 millió forint mínuszban van és négy maffiózó tűzött ki vérdíjat a fejére. Lakhatásra a főváros valamennyi hídaláját szívesen használja.

8. Gay H. Rudolf (34)

Fénykorában a profi reklámújság-kézbesítő szórólapkezelő-mogul akár 50 kiló papírral is képes volt nekivágni Budapestnek, nem akadt olyan postaláda, amit ne tudott volna 3 másodperc alatt teletömni különböző színes reklámanyaggal. Észrevétlenül surrant be a legzártabb társasházba is, és minden kurvaanyázás lepergett róla. A meggondolatlanul felvett svájci frank hitel azonban őt sem kímélte. Az összeget egy saját fejlesztésű szórólap-szortírozó gépbe fektette, ám a behangolatlan prototípus bedarálta az utolsó fillérig. A vállalkozásba invesztálni kívánt tőkeinjekció az álmot rémálommá változtatta, hitele mára a hatszorosára duzzadt. Jelenleg szórólapokból épített budai villájában él, az első záporig.

7. Simítsa L. Lajos (53)

Egykori portási fizetését rendszeresen félkarú rablókba és kaparós sorsjegyekbe fektette, ám vállalkozásai sorra bedőltek, szinte minden este. Azóta a parlamenti körökben sem ismeretlen Lajos mindenféle tüntetésre bérelhető bekiabáló és felvonuló, de amit ott megkeres, hatszorosan játssza el. Tavaly megkísérelt egy saját szerencsejáték-vállalkozást indítani, kitalálta az ötös-ötöslottót, ahol 5 számból kellett ötöt eltalálni, azonban a végig nem gondolt üzleti stratégia gyenge pontjai nagyon-nagyon hamar felhívták magukra a figyelmet. Lajos még azt is elvesztette, amije nem is volt.

6. Kajmán Tamás (36)

A Fészbukos szatír az első megbukott trafikos is egyben, ugyanis a megpályázott és megnyert tendert nem rendeltetésszerűen használta, amikor dohánytermék helyett kizárólag földimalactápot kínált, ezzel többszörösen és hülyén megsértve a szigorú szabályzatot. A bíróság vagyonelkobzásra, és 40 szál cigi elfogyasztására ítélte, de csak a kijelölt helyen, minden buszmegállótól 50 méter távolságra. Tamás összeomlott, azóta a Kelemen Anna utca macskakövei alatt él, kedvenc feleségével. „Ha lyukas zsebbel és pucéron szeretnél látni, jelölj be a Fészen!” - hirdeti magát mind a mai napig.


5. Yerges Zsolti (89)

A legendás Yerges-birodalmat egy vegyesbolt előtt indította el hat felessel. 2010-ig használt autókban utazott, és lakott, majd bomba üzletbe vágott a házi Molotov-koktéljaival, de a hatóságok rendre elkobozták tőle, őt pedig tiltott koktéllal való üzérkedéssel lecsukták. Minden piszkos megtakarítása perköltségre és hatóságmegkenésre ment el, így szorult listánk ötödik helyére.

 

4. Róbertka Erika (29)

Neve akkor került a köztudatba, amikor a saját neve kiment a tudatából. A papíron is amnéziás örömlány rendre elfelejt anyagi ellenszolgáltatást kérni a kuncsaftoktól, így azok jól, míg ő rosszul jár. Amikor a bíróságon harmadszor is alábbhagyott a röhögés, újra távoltartási végzést kérelmezett maga ellen, mondván önveszélyes, de újra elutasították. Krónikus amnéziája előtt sem vetette fel a pénz, mert amit este keresett reggelre elverte, ő se tudja, mire. Naplopási célra használt kedvenc utcasarkáról tegnap teret neveztek el.

 

3. Sányi Nándor (62)

Költő, műferdítő, író, skizofrén. A Maha Rasi transzcendens klub Feng shui-díjas tanítványa. 1992-ben került a pécsi késgyár élére, amelyet nem sokkal később az ő tervei alapján privatizáltak. Jelentős tulajdonrészt szerzett benne, de amikor előjött a nő-alakú késtartó ötletével, a versenyhivatal elvágta karrierjét. A 2008-ban kezdődő gazdasági válság során befolyása rendszeres lett, de kapott rá kenőcsöt. Az összes céges vagyonát elvitte a számlavezetési díj.

 

2. Demlyén Gábor (71)

Az ismert ismeretlen
férfi a szocializmusban hazaáruló volt, kilóját 40 forintért mérte. A finom magyar talajt hol rózsaföldnek, hol kakaóporként árulta, majd elszaladt. Jogbitorlással szerzett mátrai mezején egy csomót kaszált, de a profitot nem tudta befektetni, mert elfújta a szél. Innen a hulladékszektorba váltott, ahol pillepalacknak adva ki magát kisebb anyagi haszonra tett szert a szelektív konténerek fosztogatásával, majd a bankszféra következett, ahol rövid ideig fekete mosogató lett. Gyarapodásban szegény évei alatt is mindig azt mondta: „Soha többet kevesebbet!”

 

1. Szeles B. Erika (56, de 46-nak mondja magát)

A Nagyvárad téri születésű üzletasszony az
Ecseri úti gyorsbüfékben kezdte karrierjét szalvétaként, majd lassan emelkedni kezdett a ranglétrán, és meg sem állt a kecsöpfröcskölő státuszig. A Keleti gyros-öntet ügy vetett véget pályafutásának, ugyanis a kirobbant ondóbotrányt rákenték, mely mély nyomokat hagyott rajta. Bűnbakolásáért kiemelkedő és versenyképes anyagi hasznot ígértek, amiből a mai napig nem látott egy uborkakarikát sem. Kimosakodni azóta sem tudott. 2012-ben a világvégétől rettegve, eladta az összes szempontját, azóta a magyar kéregető-szféra legjelentősebb tényezője. Szegénységét elfogadta, nem vitatta. Jelenleg Nyíregyházán él, családjából.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr177106675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása