Pucér csaj és sör!!
2015. február 24. írta: farappa

Pucér csaj és sör!!

 

surreal-artworks-made-by-xetobyte-3.jpg

 

...mindjárt jönnek, de előbb még meg kell beszélnünk pár fontos dolgot. Hol a magyarok istene? Hova csomagolta a szent feliratú István? Egykor bölcs és csodálatos nép voltunk, de mára egy idegbeteg, perverz valamit csináltak belőlünk, akinek már csak akkor áll fel, ha feljelentheti a szomszédját, vagy pofán verhet egy vadidegent az utcán, csak úgy. A hatalom egykor nemes volt, ma nem az. A tekintély megszűnt. Profitorientált üzletemberek szedik el a pénzed, akiknek sosem elég. Olyan dolgokra követelnek lóvét, amit már ötször kifizettél. Ehhez persze kell egy ország, ahol ezt megtehetik. Nincsenek már barátok, csak üzletfelek, szorongunk, elfogyott az ősbizalom, minden csak a pénzről szól, egy pillanat alatt megszedni magunkat, mindegy, milyen áron.

 

Legyek mitévő? Szabad szemmel is jól látható verseny folyik egy élettelen fődíjért. A barátok elfogytak, mindenki préda, minden statisztika és számítás. A ravaszdi marad életben. Fantasztikus, mennyire rángathatóak vagyunk: hallgatom néha a politikai műsorok betelefonálóit, amikor az öregek tajtékozva, patakzó szájjal csaholnak arról, hogy még mindig nem jó, és ilyenkor legszívesebben rájuk förmednék, hogy „bazmeg, sosem volt jó! Nem vetted észre? Megöregedtél, de bölcsebb nem lettél. Mindjárt meghalsz és még mindig nem ébredtél fel, ezzel a hülyeséggel foglalkozol. Hamarosan egy másik világba kerülsz, és ahelyett, hogy elmerülnél a meditációban és önmagadban, hogy átmeneted a túlvilágra szép legyen, ezen rágódsz. Majd mocskos lélekkel, lefáradt tudattal mész át, és beérkezés helyett visszaájulsz ugyanebbe a szarba, és ott folytatod, ahol abbahagytad. Mi értelme ennek??”
A politika egy gonosz játék, harc a lelkedért, hogy itt ragadj, mert te tartod életben őket a ragaszkodó tudatoddal. Ha senki sem foglalkozna a politikával, na, akkor lennének kurva nagy bajban. Mi meg alig várjuk, hogy jogunkban állhasson végre felháborodni valamin, mert kurvára provokálhatóak vagyunk. Akkor érezzük, hogy élünk, ha háboroghatunk. Miért nem próbálunk ki valamit? Figyelj! Hagyd a dolgokat történni. Kapcsold ki magad, vond ki magad a világból. Nyugodj meg és kisimul a világ, mert a világ nem odakint van: benned van minden. Odakint semmi nincs. Te légy az első, aki szakít a hibás beidegződéssel, felébred és nemet mond. Nemet mond a neurotikus mintáknak, és annak, hogy bárki is manipulálja, irányítsa, és megmondja, mikor legyen jó kedve.

 

(Már csak egy kicsi van hátra a csajig meg a sörig, már én is várom...) Szóval, a politika úgy működik, hogy nem működik, természetéből adódóan nem is működhet. Bírom, amikor a politikus a tévében úgy csinál, mintha lenne lelke... Hogyan irányítanak minket? Függővé tesznek. Olvastad az 1984-et? Olyasmiről szól, hogy a prolit sötétségben kell tartani, hibás értékrendet kell állítani elé, meg üres célokat, ahhoz, hogy egy megfélemlítésen alapuló rendszer működhessen. Amíg a társadalom hármas fennállása érvényes (prolik, középosztály, felső osztály) addig nem lehetséges a földi Paradicsom, pont emiatt: a hármas rétegződés az ára. Ha nincsenek prolik, nincsen felső réteg sem, mert ők dolgoznak helyettük, és miattuk vannak ott, ahol. A prolikban nincs összetartás és a politikus mindent megtesz, hogy ez így is maradjon, mert tudja, hogy a valódi hatalom a prolik kezében van. A felső osztálynak az a célja, hogy megossza a prolikat, saját státuszának fenntartása érdekében. A középosztályból lesz majd a felső osztály, az emberek kicserélődnek, de az elv marad. Ezért nem lehet változás soha, se földi Paradicsom, se korrekt politika, mert a hármas tagozódásnak meg kell lennie, hogy a társadalom így működjön, ahogy.

 

A modern marketing is sokat tesz a célért, hogy megosszon téged. Nem a valóságot hirdeti, hanem azt mondja, hogy te star vagy, megastar vagy, egyéniség vagy, sose halsz meg, vedd meg ezt az okosmobilt, mert csak ettől vagy ember, és ha nincs ilyened, buta sudra vagy. A marketing nem a valóságot mondja, mert a valóság kényelmetlen. Nem akarod hallani. Mi a valóság? Az a valóság, hogy te egy olyan húsdarab vagy, aminek 70-80 év a várható élettartama, egy neurotikus, szargyártó biogép, egy evolúciós program, akinek állandó figyelemre van szüksége, különben nem érzi magát, nem érzi, hogy van. A valóság nem piacképes. A marketing feladata megegyezik a politikuséval: az altatás. Te csak telefonálj, száguldozz a kedvezményes tarifákon, és egész nap szorítsd a fejedhez azt a sugárzó, gyilkos szart, mintha csak főbe akarnád lőni magad vele. A tévé is vastagon kiveszi a részét a Tervből: Éjjel-nappal Butapest, Szoppingkirálynők, Édes éden... tanulj belőlük valamit, valamiket, valamikéket. Lehet belőlük tanulni? Hogyne: azt, hogy hogyan ne?

A nagyhatalmak inkább kidobálják és megsemmisítik a túltermelt felesleget, álháborúkat indítanak, nyugtalanságot keltenek, hogy a hármas tagozódás fennmaradhasson. Lehetne másként is, lehetne itt Paradicsom, vízzel működő autók és ingyen energia, de nem lehet, mert a felső osztály jóléte az alsó osztály szenvedésének záloga. A hatalomnak kellene a polgárért lennie, nem pedig fordítva. Felveszed a hitelt és beépülsz a rendszerükbe. Már az elején beidomítanak, hogyan legyél f*szfejkirály: a suliban megtanulod a versengést, nem lehetsz csak résztvevő, mert győzni kell, leosztályoznak és akkor jaj. Később, a rossz program miatt, eldurvul a játék. Míg proli-társaink küzdenek és megölik egymást játékból, mi fogadhatunk rájuk. Mindenki nyer, főleg aki csal. Már azt sem tudjuk, miért háborúzunk, csak háborúzzunk. Néha fel kell adni a háborút, ahhoz hogy megnyerd. Ne dobjuk ki a lelket a kukába, ennyit kérek.

 

Légy csapatjátékos, legyél fürge és idegbeteg, éljen a cég! - hajszold át magad az életen, aztán pusztulj el. És még azt is elhitetik veled, hogy ez a normális, ez a trendy. Ösztöneidnél fogva vonszolnak, és aki nem épül be, az ...hát, az nem épül be, és kész. Megtörnek, hogy ne álmodozz, majd ők álmodoznak helyetted: azzal teremtenek neked mű-valóságot. Lelked szomjazik az igazságra, a valóságra.
Egyszer csak azon kapod magad, hogy valamiért rohadék lettél az embertársaiddal, akik ugyanúgy beszopták a játékot és ugyanolyan áldozatok mint te, mégis ellenséget látsz bennük, mert a programozás ezt diktálja. Tudat alatt meg van benned az igény, csak a lázadás jó energiája rossz úton tör elő belőled, amikor megőrülsz, és heccből egy járókelőhöz vágod a kocsiból a félig üres kólásüveget, csakúgy, a hecc kedvéért. A hecc kedvéért próbálj meg jobb és több ember lenni. Ideje rendet csinálni Gotham city-ben, de ezt nem a rendőr fogja megvalósítani, sem a politikus, sem a Batman – csak te tudod. Egy belső elhatározással. Legalább te legyél Felébredve. A világot csak akkor válthatod meg, ha előbb magadat váltod meg: nem veszek el többet a szükségesnél, egyenes vagyok és nem ártok másnak. Ennyi.

Most pedig jöjjön a pucér nő meg a sör, amit megígértem:

sorno.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr757191009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása