De ki is az Európai?
2015. augusztus 01. írta: Hortolányi Gábor

De ki is az Európai?

210-003_ea01f0497ffc151f2599180259e3720a54068cd2-nol.jpgAzt mondta az ATV-n minap valami felkent, hogy ő a gyermekeit elsősorban európainak és másodsorban magyarnak neveli.

Természetesen megkönnyezték, és imádkoztak hozzá, hiszen nyilván nincs is szebb egy nemzetek nélküli Európánál, ahol béke, jólét, gazdagság van. Ahol az imám meg a katolikus pap házasságot köt, egy buddhista néger szent felkeni őket, közben a Deák-Bárdos énekel. Az egészet az Alföldi rendezi, a Kulka a narrátor, a Sthol a főszereplő. Mert nyilván színpadra kell vinni az egészet, hogy az utókor is megértse majd a nagy pillanatot.

De addig, amíg a fent említett zseniális alkotók nem kapják meg az Oscart, a Nobelt, a Kossuthot, na addig is beszéljünk már arról, hogy mi az, hogy Európai. Ki az az Európai?

Talán azok a németek és franciák, akik évszázadokig gyilkolták egymást területekért. Vagy azok az angolok, hollandok, akik a világot zsákmányolták ki gyarmatbirodalmuk által? Egy fenét! A spanyolokról van szó, akik kiirtották a majákat némi aranyért.

Nem ám, viccelek, mert az Európai az a Berlini, aki behunyt szemmel nézi, ahogy szeretett városát felélik előle az idegenek. Ő pedig rezignáltan tűri. Még örömködik is rajta. Hiszen mekkora öröm látni, ahogy a világóra alatt az Alexen a világ minden nációja közösen szabad és liberális. Bár néha néhány idősebb Fritz elgondolkodik, milyen pöcs volt ez a Hitler, nem megtámadni kellet volna az oroszokat, hanem bevándorolni. Mára már Moszkvában is hetente lenne meleg felvonulás és Alföldi premier. És Londont se bombázni kellett volna, hanem a szabadság, egyenlőség, testvériség szent hármast nevében el kellett volna menni mosogatni.

De ha még az emberi jogokat is bevetettek volna, mára rég a nagy Európa része volna Peking is.

De ki is az Európai?

Aki körberajzolva, vérben ázva fekszik egy szerkesztőségi szobában? Vagy aki körbeokádja Ibizát és Mallorcát?
Nem.
Az Európai az, aki zokszó nélkül tagadja meg évszázados hagyományait, nem nácifasiszta, nem valamely nemzet vagy náció tagja. Jól látja és érti, hogy a megszállt Palesztina területén épült fal véd, míg Magyarországon a készülő kerítés elválaszt.
Az igaz Európai saját bűneként éli meg a holokausztot, és nem lát kivetnivalót húszmillió indián kiírtásában a haladás és az élettér megszerzésének érdekében.
Az igaz Európai undorodva fordul el a nacionalista mocsoktól, mert tudja, hogy nincs olyan, hogy magyar, német, francia, angol, szlovák, cseh, vagy osztrák, hogy az olaszt, a dánt, a svédet ne is említsük, csak és kizárólag emberi jogok és szabadságjogok vannak, ami jár. Kötöttségek és kötelezettségek nélkül.

Az igazi Európai köp Istenre, megveti Mohamedet, lenézi Budhát, mert jól tudja, hogy Európa ereje egy multikulturális orgiában van, ahol mindenki mindenkivel, mindenki a másét is, és ha már unják, akkor jöhetnek az egzotikus idegenek.

Az igaz Európait nem érdeklik a tények. Az ősiség, a hagyomány. Az igaz Európai mércéje a gőg, saját gőgje. Ami valahogy úgy néz ki, hogy én Európai vagyok, míg, aki nem az, egy műveletlen bunkó, és bár egy Európai nyitott a vitára, de bunkókkal nem vitatkozik. Az megalázó és ciki. Egy bunkó, bunkó marad és képtelen felmérni, hogy Európa a Bastille ostromával kezdődött, amikor a szent szabadság, testvériség, egyenlőség nevében kiszabadítottak hét, azaz pontosan hét köztörvényes bűnözőt egy olyan erődítmény romjaiból, ami a kutyák sem mertek oldalba hugyozni, mert tudták bármelyik percben rájuk omolhat.

Úgyhogy jobb, ha tudod Tisztelt Olvasó, hogy te bakker, nem vagy Európai mindaddig, amíg nem tagadod meg azt, ami vagy, nem köpöd le nagyapád sírját, minimum egy emberjogi tüntetésen nem tartóztattak le, nem nevezed a nagyszüleidet nácinak, de minimum fasisztának itt Magyarországon, ha nem akarod elfogadni, hogy az ősiség csak egy mítosz, a nemzet butaság, a hit a gyengék reménysége.

De nem vagy Európai, ha naponta legalább négy Kálmán Olga ösztöndíjas firkász cikkét el nem olvasod az Indexen vagy a 444-en(+ a Szilyt valami blogon), ha még nem kommenteltél be a Mandineren a fasisztáknak valami megalázót, ha nem voltál még meleg felvonuláson, a Szigeten, az Alföldi érában a Nemzetiben, és ha valaha is fehér zoknival hordtál szandált.

Bakker nem vagy Európai, ha nem érted meg, hogy a szabadság az a liberalizmusból ered, nem pedig önönmagad igényéből. A liberalizmus, a liberális dogma hite a Szent Grál Európának, míg minden más a gonosz elképesztő fertője, ami emberek ellen van, pláne, ha az csak egy nemzet vagy egy népcsoport érdekeit szolgálják. Nem lehetsz Európai, ha nem érted meg, hogy meg kell védened a másik embert akár a saját életed árán is, mert az önzőség nem trendi. Hová jutna a világ, ha mi most a nagy népvándorlás közepette nem lennénk befogadók, elfogadók, humanitáriusak, szembe menve akár a józan ésszel, saját veszélyérzetünkkel. Nem vagy európai, ha nem érted, az a néhány muzulmán csak 2016 február 20-ra követeli magának a mecsetet és, hogy neked csak 2017 augusztus 20-án kell vagy megtérned, vagy adóznod neki, vagy meghalnod.

De főleg nem vagy Európai, ha nem neveled Európainak a gyermekedet, bármit is jelentsen az.

Persze joggal kérdezheted, hogy ki az Európai, és miért az, ha te nem. Mi a fontosabb; Európainak lenni, vagy magyarnak? Joggal kérdezheted, hogy attól, ha Európai vagy, jobban fogsz élni, vagy ez is csak egy olyan mítosz, mint a nagy XXI. századi népvándorlás, mert népvándorlás nincs, csak szerencsétlen üldözöttek vannak, akik annyira megrémültek saját világuktól, gyökereiktől, kultúrájuktól, hogy azonnal el is menekültek ide Európába, ahol nekik – még – minden idegen, ahol mások a vallási törvények, a szokások, a hit. Ám ne aggódjunk, mert a Próféta nevében mindent szépen a saját képére fog formálni. Mert a próba már sikerült, hiszen az Európai ember hagyta, hogy mára Európában legyenek olyan kerületek, ahová őslakos rendőr, katona se meri betenni a lábát, ahol már a törvény és a rend az iszlám szerint dívik, ahol már Európát elfoglalták.

Én azt mondom, ne legyünk Európaiak, legyünk mi csak, magyarok, németek, dánok, osztrákok, olaszok, görögök, spanyolok, svédek, angolok, hollandok, románok, székelyek, horvátok, szerbek, mert így jó nekünk. Másként. És ahogy a liberális eszme mondja a másság nem bűn! A más elfogadása erény.

 

lejegyezte: Hortolányi Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr327670772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása