5 kínos baki a Star Wars-ból
2015. december 21. írta: farappa

5 kínos baki a Star Wars-ból

 

lego3.jpg

Na, tetszett Az Ébredő Erő?

Volt benne minden, mi? Baki is bőven.

Lássuk hát, mi kerülte el a rendező ezeréves sólyomszemét a vágószobában!
(vigyázat, néha spoiler)

 

1.

A WestEnd-es jelenetnél, amikor Leia bemegy a DM-be, és a biztonsági őr végig a nyomában van, látszik az őr karórája! Az a jelenet, amikor Leia kifelé menet megbotlik a parfümöknél és ellopja az egyik tesztert, eredetileg nem szerepelt a forgatókönyvben, de végül benne hagyták a filmben, mert jobban kiemeli a női esendőséget. Amikor Leia kiszúrja a Deichmann-t, két órát csúszik az egész forgatás.

 

2.

A csepeli űrcsatajelenetnél látszik, ahogy Han Solo kenőmájast eszik, ...és ugye, abban az időben még nem létezett kenőmájas, se semmi ahhoz hasonló.

 

3.

Amikor Luke-ot lemeszelik az ellenőrök a Kálvin teres metrójelenetnél, és ütni kezdik az öreget, három BKV ellenőr magyarul szidalmazza! A Ráday utcánál aztán ráborul egy derítővászon, amikor megtámadja egy biciklis (később ezt a jelenetet benne hagyták a filmben, mert... mert kurva vicces.

 

4.

Amikor R2-D2 becsipog a 18. kerületi okmányiroda röntgenkapujánál, és magyarázkodnia kell, többször elröhögi a monológját, mivel ő is csak csipogni tud. Azonban a kis robotot alakító törpefeka (Peter Haydenschmitt) nevethetnéke rögtön elszállt, amikor a sarkon színesfémnek nézték a helybeliek és majdnem elhordták.

 

5.

Amikor C-3PO-t már harmadszor hívja fel ugyanaz a telefonmarketinges, és a protokoll droid már harmadszor küldi el udvariasan a pics*ba, annyira felhúzza magát, hogy kér egy szál cigit Csubakkától. Na, ha kilassítod ezt a jelenetet, láthatod, hogy a cigi valójában bébirépa. Később a rendező azzal védekezett, hogy szándékosan bébirépa, hiszen mi a francért cigizne egy kurva robot??

 

 

+1 érdekesség:

Csubakkát eredetileg Tom Selleck alakította volna, mint ahogy az eddigi epizódokban is, de ezúttal Tom Hardy kapta meg a szerepet. A producer nem kívánta megindokolni, mi állt a döntés hátterében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr678185740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása