„Úgy döntöttem, gazember leszek”
2016. április 08. írta: farappa

„Úgy döntöttem, gazember leszek”

the-bonfire-of-the-vanities.jpgKiskapitalista kalauz / szócikkek

'M', mint Maffia

 

A maffia MA fia. Az új idők szavát zengi, de szordinóval. Erőszakról harsog a tévé, az újság, a reklám, a közgyűlés, kicsi és nagy. Erőszakra vágyik a középosztály vagy erőszakkal etetik? A maffia nem vágyik, a maffiáé a TETT. Szenzációs robbantások, válogatott borzalmak, három hulla egy nap alatt és a vértócsa nagysága sem mindegy! Mintha mindannyian csodálói lennénk ennek a nagy szervezetnek. „Mit varázsolsz ma nekünk, MAFFIÓZ?”

Szervezett társadalomban élünk. Nemcsak a bűnözőknek, de mindennek megvan a maga maffiája. Olaszországban az autópálya-építésen gazdagodott meg a maffia. Magyarországon is uralják a pályákat. Van gazdasági maffia, jogi maffia, olajmaffia, rendőrmaffia, médiamaffia, kulturmaffia… A kispolgárrá válás útja az egyedül nyitott, a többit őrzik a maffiák. A felismerés a miénk. „Nincs itt nekünk dolgunk, / Ez az urak dolga … Úr aratja s elaratja, / Mit vetett a szolga.” Ha nekik rossz, te szenvedsz tőle. Ha nekik jó, az neked még rosszabb.

Schoppenhauer legyen a példakép. (Ne legyenek vágyaid.) „A protestáló hitnek és a küldetéses vétó”-nak a mindenkori kormány szab fazont. A pálya nélküled is épül. Beépülsz vagy leépülsz?

Sírni rajta lehet / S ezt is megpróbáltam, / De sírni nem nagyon illik / Ilyen veszett bálban: / Gyerünk és mulassunk.” „Nem nagy dolog egy nép”, illik cserbenhagyni. „Nem nagy dolog nem hinni”, illik ezt belátni.

Úgy döntöttem, gazember leszek.”

Nincs is más választásod!

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr868550350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása