Filmnovellák
2017. május 06. írta: farappa

Filmnovellák

9. kép

 

A vándor bárcica

 

Maga a féle bárcica ugye? Kérdezte a korcsmáros, az alanti képen még csak a világvége-hangulatú világvégi kocsma felé gyors lépttel haladó, majdhogynem menetelő alkalmi, (mankó)botcsinálta vándor vument. Már csak romokban. Elugrálhatna itt a bárpult körül. Gondolja, hogy jelen állapotomban is sokszoroznám a hímsöpredék-forgalmát ebben a becsületsüllyesztőben? Kihalóban van az asszonyféle errefelé, főleg az ilyen bártáncosfélék. Meg én is megdöngethetném néha. Vigyázzon, bár egy kezem van, gyors a pofonra, roppant sebességgel szökdelek és a mankómmal betöröm a pimasz fejeket. Amúgy honnan, hova, mi ez a nagy hátizsákos vándorolás. Hol él maga ember. A zombik, a zombi-vírus elől szökök, szökdécselek. A jobb lábam zombik harapták le tőből és megzabálták, a bal karom egy jóságos, szemfüles, bredpitt-szerű szuperhős csapta le, hogy ne fertőződjem meg a zombi-járványtól, a lábam helyére nem tudott géppuskát szerelni, mert nem maradt csonk, amire ráerősítse, így miután lemacsetézte a karomat, mint aki jól végezte a dolgát elhagyott. A szememmel nem is emlékszem, mi történt, hát kezd elegem lenni, zombi-támadás áldozata vagyok, meg a megmentőm-támadás áldozata, meg a hűtlensége áldozata. Kisasszony, maradjon itt minálunk. A puttonyom tele van gépfegyverekkel, azzal szét lehet lőni mindenféle fejeket, kicsit hatékonyabb a mankómnál.

10. kép

 

Hamis a donna

 

Madonna, Madonna én nem versenyzek veled, zsongta túl-magas hangon a népszerű, mély beszédhangú díva slágere egykor. Az alanti túl szekszi lánynak, hölgyeménynek sem volt keresése, mersze Cicchone úrnővel versenyezni csak őt is kiválasztotta a hasonmáskereső apparát, s utolérte a végtag-nyeső végzet, ami az ál-teregókat fenyegeti, úgy látszik ebben az univerzumban. Szegénynek épp Vészarábiába kellett utazni vakációzni és kleptomániásnak lennie, ejnye, ejnye, ugynis ruhákat lopott egy bevásárló központban. Ez sztár allűr, bár ő nem is igazi csillag Tetten érték, ám sikerült meglépnie, bérelt autójába pattant s őrült sebességgel hajtott, hajtott, hajtott, míg egy fának hajtott. Szerencsésen megúszta élete megmaradt, okos agya nem sérült csak jobb szeme, jobb futóműve stílszerűen, ha már autós balestről van szó. A börtönkórházban eszmélt fel félszeműen és tőből amputált jobb lábbal ez eléggé lelombozta, de az még jobban, hogy vár rá a tortúra, a nyilvános aktus, mikor a börtön udvarán levágják bal kezét lopásért. A kivégzésre (bal alkarja kivégzésére), mankóval kellett botorkálnia a lopott szúk farmerben, korább a személyzet szívességből az üres nadrágszárat a megmaradt kurta csonk méreteihez szabta. Alant a kép épp akkor éri tetten, amikor csonka karjával csípejéhez szorított mini ridiküljével a börtönpénztárhoz igyekszik, hogy rendezze műtétje költségeit, nyugodjanak meg a lopás fenyítése (a bal kar könyök alatti eltávolítása) ingyen volt. Fizetett, mankózik elfele a börtönpénztártól, most elcsípem. Cyrus Zobar vagyok a szienen tudósítója, mondja kisasszony, megérte? Nem kellett volna autóval száguldva menekülnöm mint a vak egér, akkor nem lennék félvak s még mindig két lábam lenne .Ja, Cyrus, és nem shariya-törvénykezésű országba megyek legközelebb vakációzni, Nem inkább a sztári allűrös bolti lopással kéne felhagyni? Erre a hölgyemény csak sejtelemesen mosolygott. Elegánsan annyit vetett oda: bocsásson meg, sietnem kell. Vajon hova fél lábbal, mankóval mormogtam magamban. Bár azóta a hasonmások női foci-csapatában hátvédet játszik, lövészettel is foglalkozik, előtte benyom egy-két felest, mert meglévő keze kissé remeg. És énekel, de nem mint Madonna, mert ő csak alig harmincas és nem annyira ép mint eredetije.

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1512484435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása