Filmnovellák (2.)
2017. május 07. írta: farappa

Filmnovellák (2.)

IV. Kép

 

Ana Sazen

 

Rugalmas léptű katonalány léptének rugalma csak egy láb léptének rugalma.

Mostanság. Nem volt ez mindig így, jobb karja s szeme hiányzott a kezdetektől csak. Legalábbis már militáris karrierje előtt, hat éves korában érte a szörnyű csapás. Valamiféle

yakuza leszámolás érte családját, - azt tudni kell - Ana édesapja japán volt, édesanyja ír - amikor az egyik bandita édesapjára készült lesújtani szamuráj kardjával, miután anyukáját már csendben, álmában kivégezte, a kis Ana Sazen felébredt a dulakodás zajára, átszaladt szülei hálószobájába, ösztönösen, hősiesen védekező apja elé tette jobb karját mintegy szimbolikus védelmező gesztusként. A sunyi merénylő azzal a csapással, amivel apját megölte az ő karját is levágta, sőt visszakézi kardos mozdulattal a jobb szemét is kimetszette, a kis Ana élettelenül hullt a főldre, az orgyilkos azt hitte ő is meghalt, de tévedett.

Ana Sazen belevetette magát a harcművészetekbe: karatéba, kendóba, aikidóba, bár egész apró korától papája is tanítgatta, olyan speciális mesterhez fordult, aki hendikepes tanítványokkal, főként félkarúakkal foglalkozik, okít, fejleszt pedagőgösként olyanná lett egyetlen karja mintha kettő, sőt három, négy.

Nem törődött ő bosszúval csak a beléojtott karriervággyal, az lett a fixaideája, hogy a Birodalmi hadseregének lesz a katonája. Lett is, hendikepjeivel is felvették, méghozzá kommandós kiképző őrmesternek.

Visszatérve a lábára nem rég vesztette el, de nem harcban, taposó aknára lépett szegény fejlesztett amazon a nem geci, inkább e teremtő nedvet befogadó. A rugalmas léptű, bátor katonalányt nem az eddigiekhez bonuszként csatlakozó még egyik láb elvesztése is viselte meg, hanem az, hogy úgy sántultam le mint egy gyámoltalan, piszkos civil, nyilatkozta a honi hadsereg tudósítójának. S betegágyáról felugorva kicsit megtaposta katonakönyvét és dögcéduláját. Eszébe jutott boldogult kidobó csaj kora is, katonanői pályája előtt ezzel kereste a hamburgerre valót, mert nemcsak karatéka volt, hanem igen jókötésű, zömök, mokány, mégis karcsú leány, - mint a kép is mutatja – ha bal karú is miként a tűzbe nyúlós Mucius Scaevola, s félig lefedett szemű, mint Bottyán a vak, hogy sokszor szólt be effélét a rosszarcú férfi-népeknek, távozásra intőn, kik be akartak sunnyogni, slisszolni az általa védett szórakoztató ipari egységbe: Aknára lépsz, geci. Na, na, milyen az élet, hát most meg nem én léptem aknára? És a geci tőből tépte le a bal lábam, a gecibe, még a lőcsöm is a gyerekkori gebasz mellé. Cikáztak a gondolatok elég okos, nagyon szép és nagyon rothadt beszédű fejében.

A fenti képen épp letenni készül fegyverét, rendíthetetlen, hajlíthatatlan kiképző őrmesternő, mert letartóztatják, ugyanis nem volt hajlandó őrizetbe venni a háborús hősi Claudia Maria Philippa Sche-schonk-Anat-Astarte Von Stauffenkür ezredest, aki részt vett a zsarnok Josef Adolf Doria Borenbuck Von General y Symus (nem y Azvedo) generális elleni konspirációban (alanti kép). Meglévő lábán még friss kötések vannak, nem rég térhetett vissza a szolgálatba a kórházi ágyból, szerencsére bal lábát nem kellett amputálni, csak combizom húzódás, boka megterhelés a fáslik oka. Nem rég jött ki a kórodából, most mehet a fogdába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V. Kép

 

Claudia Maria Philippa Sche-schonk-Anat-Astarte von Stauffenkür

 

Claudia Maria Philippa Sche-Schonk-Anat-Astarte von Stauffenkür Folkwang valkür bolygó legrégebbi és legelőkelőbb, arisztokrata családjában született.. Stauffenkür grőfnőt, mert grófi lény ő, 19 éves korában osztották be az Auróra csillagromboló űri cirkáló 17. lovashadosztályába, ahol tehetséges kadétúrnőként szolgált. Később a Daimoniai Birodalom Űrgárdafőtisztképző Akadémiájára küldték, ahol vezérkari képzést kapott. Ezután a földi bázisú 1. könnyű hadosztályhoz került, ahol Kuin Goro Puk magister fokozatú altábornagy parancsnoklása alatt részt vett az inszekt-humanoidokkal folytatott harcokban (maguk közt a rettentő félig-meddig ember félig rovar lényiségeket csak ocsmány, nagyon óriás hangyás-hangyákként, mürmidón-karikatúrákként emlegették). Puk ekkor már tagja volt annak az összeesküvő csoportnak, amely katonai puccsal akarta eltávolítani Joseph Adolf Doria Borenbuck von General y Symus (nem y Azvedo) telj- és végrehajtóhatalmú, generális magistert, mert ez a Borenbuck von General y Symus valahogy elhappolta az orra elől, már a biztosan a markai közt tartott legfőbb végrehajtóhatalmú magister posztot. Claudia Mária Philippa nagyon megsajnálta szegény Goro Puk altábornagyot és együttműködéséről biztosította a konspirációban, de el kellett napolniuk, mert annyira jól álltak az ocsmány rovarokkal folytatott harcban, hogy az inszekt-humanoidok bolygójára kellett expedíciózniuk, ugyebár még melegében szétverni a hangyahadakat.

Az ocsmány, óriás, hangyás humán-hangyák sivatag-bolygóján folytatott hadjárat harmadik csillagéve idején Claudia Stauffenkür már vezérkari ezredesként szolgált. Ám fordult a hadi szerencse, hazai pályán az ocsmány rov(átkolt b)ar-omi mürméx-mürmidónok kerültek fölénybe, így a 10. páncéloshadosztályhoz vezényelték, amelynek Kuin Goro Puk magister altábornagy visszavonulását kellett volna fedeznie a sivatag-bolygó északi pólusán. Balszerencséjére Claudia Maria von Stauffenkür kocsija egy roppant óriás és hangyasavas-csáprágós fóhangyával ütközött, a dög, - ha nem is légy - az Achilles nevet bitorolta, a drága, erős valkür súlyosan megsebesült: Igen, Sche-schonk-Anat-Astarte von Stauffenkür elvesztette jobb szemét, jobb kezét, két ujját a bal kezén és még teljes jobb lábát is. Nagyon erős ám az efféle hangyasav, meg élesek a csáprágók, úgy vágták a páncélos jármű páncélját mint kés a vajt, hát még Stauffenkür valkür grófnő finom testét. A többszörösen megsebesült Stauffenkürt visszaszállították a Földre. Három hónapot töltött kórházban. Felépülését követően Joseph Adolf von General y Symus telj- és végrehajtóhatalmú, generális magister személyi magisztrátusi Irodájába került mint vezető beosztott. E mellett a tartalékos tisztek felsőfokú kiképzésében vett részt tanárként, itt ismerkedett meg Ana Sazen kommandós kiképző őrmesterrel. Heccelgették is tartalékos tisztecskék növendékei: Mi történt vele? Az efféle jó kis csajszi tanároknak nem szokott hiányozni jobb szeme, jobb karja, jobb lába, mégha katonák is. Találó a neve Sche-Schonk, mivel se sonkája, se csülke. Ám Cludia Mária Philippa minden neheztelés nélkül, készségesen mesélte el, háborús kalandjait az óriás hangyákkal, végzetes találkozását a főhangyával.

Kapóra jött hát Kuin Goro Puk (sajna már csak címzetes) magister altábornagynak, hogy a cudar, teljhatalma orozó Joseph Adolf von General y Symus (és nem y Azvedo)-nak Claudia Maria Philippa valkűr ezredes nagyon közeli személyi, szinte törött szárny segédje mostanság. Összesúgtak-búgtak-leheltek mármint Kuin altábornagy és há(borús) hős, (sánta) Claudia vezér(fél)kari (törött) szárnysegéd és tanár úrnő ezredes eredmény: bízvást bevégezhetik az elmaradt konspirációt egy ravasz merényletben. Claudia Mária Philippa boldogan vállalta, hogy aláírni való iratok közé rejtett levélbombát visz be Adolph von General y Symus (nem y Azvedo)-nak, gynútlanul átvette, Claudia kiviharzott, a generális felrobbant, és nemcsak roppant dühében, beindult a valkűr hadművelet, Kuin Goro Puk magister visszavehette a teljhatalmat, hálából letartóztatta a háborús hű(s) valkűrt. Az alanti kép letartóztatása pillanatában örökíti meg Claudia Maria Philippa Sche-schonk-Anat-Astarte von Stauffenkürt. Bal kezén kesztyűt visel, hogy elrejtse hiányzó két ujját, sokkal feltűnőbb hiányait meg se kísérli eltakarni. Háborús hős, aki büszke harci sérüléseire, aha, hát bal kezét azért takarja, mert szégyelli, hogy ott csak ilyen csekély a veszteség.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5512484437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása