A szabadakarat szabadoneresztése
2015. április 20. írta: farappa

A szabadakarat szabadoneresztése

mask001.jpg

Tudsz titkot tartani? Én nem. Ezért elárulom magam: hiszek Istenben. Bár ma sem szeretem a templomokat, sok a hideg bent. Kőből vannak, fából vannak, imádni valóak. Még ha nem is vagyok katolikus, a misebort nem illik kólával kérni, tudom. Minden Isten nélküli mise perverz. Ezt is tudom. Kettősségek nélkül élnék szívesen, visszaolvadva a fényes őstudatba, ahol nincs jó és rossz. Erdőszélen, szarvasmosoly közt, madárcsicsergés melegágyán. Megint írtam, elsült a kezem. Emeld ki a lényeget, akkor is, ha kirobbanóan középszerű, mert a kivonat a bevonat. Meglepően sok az idő a magam házatáján is! Hideg jelenen ülök, gonosz ízű. Szemet vetni, majd vihart aratni? Őszintétlenség. Mihez tartás? Ki bogarak közt bogarászik káposztára bízza a káoszt, Barbie-fésűvel próbálja kifésülni a lényeget.
Ön gól? A vesszők futása... A pont fontossága.

De hülye szók érzékeny vagyok rájuk érzékeny mint egy szűz rigó ma magától értetődő arcom van s így szól Isten hozzád, hozzád közelít te pedig napról-napra halálra válsz minden emberen van súlyfölösleg húsnak hívják testnek testhúsnak nehéz lehúzó húsnak a hús a lélek tartálya az élet olyan hogy folyton fogyunk közben el fogja be a száját ha velem beszél mert fal adja a másikat nem lehetsz jó ember nem tudsz az lenni minden kifelé visz minden a lelked ellen dolgozik valaki rajtad kereskedik nézz körül bízz a hatalomban és légy káros szenvedélyektől mentes az önigazolás szépen állj sorba ki van írva rossz nyelvek idestova

- Itt az idő! - mondja a költő, azzal a zsebébe nyúl”

Van sőt? Van sőt. Szakajtónyi. Egész életünk pszichózis, másról sem szól, mint arról, hogy traumákat próbálunk öntudatlanul megoldani, kibogozni, találkozni velük, ezért van annyi perverz és skizofrén, kurva és erőlegény. Közszájon, s közszemen forgunk. A múltkor a Hősök terén egy szektás nyanya meg akart téríteni, el akart téríteni, utána egy táplálékkiegészítős faszi arra kért, legyek önmagam főnöke, valami üzletileg fényes tanfolyamot akart eladni nekem, üzletközpontú vállalkozása van és addig nem nyugszik, míg nem lesz ingyen pénzem. Nem tértem meg.
Szeretnék egyszer találkozni egy olyan emberrel is, aki vállalja a felelősséget. Mindenért. És nem egymásra mutogat mindenképp. A bevállalás nem megy nekünk. Ahelyett, hogy felállna a felelős, és azt mondaná „igen, én basztam el, a teljes felelősség az enyém”, a másikra mutogat. Akkor is hazudunk, amikor nem kell. Amikor nem kérte senki. Nagyon merész dolog mindenkinek írni, nem csak a bárkinek. Ritkátlan, de megdeformált helyzet ez. Tetteidért folyton vállald a felelősséget és nélkülözd a fölösleget. Mindenki meghal a legvégén, a főorvos is. Kifejezetten. Jópofa vagy? Jópofa nő vagy férfi?

Szándéknyilatkozat nélkül kleptokráciában élni? A politikai sokszínűségre szükség van, hiszen ha mindenki egy oldalon áll, megdől a hajó, haladni azzal nem lehet. A politikus célja, hogy kellő hőfokon tartsa a primitív ember indulatát és azt idővel a saját céljaira fordítsa. A nép gyermek, jutalmazni és dorgálni kell. Kölyök-pezsgő, kölyök-könnygáz. Mindenki a maga kovácsa.

Len Lelevin

Régen rettenetesen szerettem gyilkolni. Gyilkolni az időt és az élménytelenséget. A pénz és a hírnév kiöli belőled az embert, ezért hagytam fel a pénz és hírnév hajszolással még időben. Abban semmi magasztos nincs, ha az ember egész életében azért hajt, hogy a testét fenntartsa. Az anyagi világon túl lennie kell a létezés egy magasabb céljának, még ha vannak is ennek a hústestnek néha jó pillanatai. Életünk végén beraknak egy dobozba és elásnak: mi értelme volt az egésznek? Nincs elég tartós koporsó ahhoz, hogy mindennek értelmet adjon. Körülötted mindenki azon dolgozik, hogy téged félrevezessen. A társadalomtól kaptál egy rágógumit és minden nap tesz róla, hogy ne köphesd ki. Ez a Terv része. Minden kormány, minden időben azon van, hogy meggátolja felébredésed. Ha felébredsz, veszélyes vagy. A hatalom sok mindent akar tőled, de egyet nem, hogy önmagad légy. Vedd azt, amit mondanak. Tedd azt, amit mondanak. Az életnek többről kéne szólnia a multicégek eltartásánál, és annál, hogy függj tőlük.

Minden jó politikusnak van tömeghajlító képessége

A törpe T-rex sem aranyos. Bárhonnan nézem, veszedelmes. Hol az igaz ember? Hol az igaz igazság? (vigyázat: hamisítják!) A parlamentben? Egy politikus céljaira az elkeseredett ember felel meg a legjobban, hiszen a bizonytalanság szavazattá formálható, a pánik pedig vásárlási lázzá. Én túlságosan boldog vagyok az elkeseredéshez, így velem nem jár jól. A politikusnak nem érdeke a boldogságod, vagy az, hogy rendszeres szexuális életet élj, hiszen az elfojtás és a levezetetlen energia tüntetésekre és politikai zsörtölődésre fordítható. Vonul a tömeg és oda vetíti ki a csalódását, ahova mondják. Minden jó politikusnak van tömeghajlító képessége, büszke kézzel hadonászik, majd’ kiveri a szemed. Elégedett a szája, ha elég vért szopott.
Nem szeretem a háborút, mert a közelharc során irgalmatlanul hozzám érnek idegenek. És a hajam is odalesz. Ne háborúzzunk, olvassunk. De? De, de... Egy bokszmeccsre összegyűlik 1000 ember, egy felolvasó estre 10. Az erőszak ezer embert érdekel, az irodalom tízet. A pornó letöltés rengeteg, az irodalom letöltés nem rengeteg. Tudom, én is inkább jó kis pornót töltök le, de miután kivertem rája, irodalmat is azonnal! Így épülök általa, fel. A nagy infózivatarban, a sok elvárás teljesítése közben elvesztettük az EGY-séget, elvonatkoztattunk a belső központunktól. És ez szar. És tudod, mi a szar még? Hogy ingerfüggők lettünk, akik fulladoznak a békében.

Hol az igaz ember?

Az élet olyan, mint egy vers, aminek címe nincs, csak színe és illata. Heverj el vágyaid puha petefészkében. Jézus megment, mentés másként, az Úr leteremtette az embert, de az Éden Garden túl szűk volt neki, mellékszereplőből főszereplő akart lenni. Élj izgalmas életet, hogy egyszer majd örülhess egy majdani unalmas életnek. De erőszak nélkül élj. Nem kell mindig az erőszak. Az erőszak olyan kalapács, melynek begombolt pisztolytáskában lenne a helye. Én mondom, aki erőszaktevő szemétember, az önkezével vessen véget magának MOST. A jó embernek cukrot hoz a Jézuska, a rossznak pókot! Ha te nem vagy rossz ember, add át annak, aki.
Hol az igaz ember? Mely pártban lakik? Hol az illata? Szó se lehet róla, hogy ne legyen szó róla. Én vagyok a legelvetemültebb felfegyverzett pacifista, mert az egészség egészséges, a tudatlan bárgyúság nem. Bőszülök, mint az elvakult hobbihungarista, aki még a legutolsó kismama-blogon is hazagyalázást vél látni. Recefice! A nehezedre esek és szemet szúrok!

És most a szokásos szarvers! Nemesnagyné Helga, háztartásbeli verse:

Ideális testhőmérséklet

„Úgy tetszik, hallom is már,
Ma nem szólok, ma mocskos a szám.
Locsogás és lőzung és pezsgő.
Igaz ember kell, legalább kettő.
Azt kérték, vállaljak felelősséget,
de minek, ha piramisjáték az élet?
Őrjöngtem a H-gyüliben, de több nem lettem,
én vagyok az igaz ember, s nem vagyunk ketten.
Kiabáltam focimeccsen, magasabb nem,
csak hangosabb lettem.
Lemeszelt a BKV is, nem volt nálam bérlet,
csak egy ideális testhőmérséklet.
Híradó: friss és valós.
Nem hazudnak.
Lelke
m zivataros századai,
nem múlnak el maholnap.

Megerőszak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr277342876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása