Tisztelt NKA !
2015. július 24. írta: farappa

Tisztelt NKA !

mgmlogo110.jpg

 

Címzett: NKA + Filmalap

Tárgy: pályázat / támogatáskérés kiváló filmhez

Tisztelt NKA,
bár az elmúlt években NEM ítélték meg sajnos részemre az igényelt összeget, ezért újfent fordulok tisztelt Önök felé!!! Ezúton postafordulva kérem megítélését a vissza nem térítendő egyszeri nettó 300 millát a produkció előállításához, ill. megvalósítához. Melynek szinopszisa íme!

 

       Akcióvígjáték. Szóval, van egy farkasember rajongó csoport, aki ha kimondja háromszor a megnevezett állat nevét, az jön és juj. Jön és nehéz elűzni. A düh élteti. Lesz benne egy nő, aki annyira megrémül az elején, hogy kisikoltja a szemeit. Kopott kord nadrágban, papucsban és kinőtt felsőben jön a rém, aki egy tök átlag férfi, ami extra, mégis, aki meglátja, hülyén hal meg, beesik késekbe, kirohan a busz elé, kisikoltja a szemeit stb., tehát az a lényeg, hogy nem ijesztő ez az alapvető szörny, mégis rémülnek tőle. Lesz benne egy olyan jelenet, amikor a farkasember kettéharapja valakinek a pasiját, és elküldi a felső részt postán a csajnak, aki pontosan így sír: „ez csak a fele… ennyi nem elég”. A múlt és jelen fekszik egymásra: lesz benne egy 1950-es családanya, akinek elege van mindenből, és az országúton veszélyesen stoppol. Egy alak felveszi, egy férfi. Némi beszélgetés után arra kéri a nő a férfit, hogy légy szíves szívességből brutálisan ölje meg őt és vesse egy szakadékba. A férfi még nem csinált ilyet, csak egy suta könyvelő…és bénázik. Úgy kell irányítgatnia a nőnek. Mindezt azért teszi, mert senki nem figyel rá, de most végre sokan sajnálni fogják. Majd újra a jelen jön. Jön egy vérszomjas fénymásoló, aki egy éjszakai irodaházban dolgozik. Korábban eszébe se jutott, hogy vérengző legyen, mégis öntudatra ébred és elszabadul. Mindent lemásol és mindenkit megkerget. Szájakat harap le. A sok elpotyogtatott holtestre egy idő után a biztonsági őrök is felfigyelnek. Ádáz küzdelem veszi kezdetét. De a magyarázat mindvégig nem világosodik fel.
Lesz benne egy nő, aki egy pakisztáni kecskekereskedő lánya, de ennek nincs a filmben különösebb szerepe. A barátnőnek sem. Na, a férfi fejére esik ott egy könyv, amibe belelapoz, és látja, hogy a 66. oldalnak hiányzik a sarka. Kiforgatja a lakás összes könyvét, hátha a többi is ilyen, de eredménytelen a kutatás. A férfi a fejébe veszi, és a hiányzó sarok mániákus keresésébe kezd határokon át. Zsebre rakja a könyvet és taxit hív. A taxisofőr egy kietlen országútra viszi, majd leállítva a kocsit, a csomagtartóból egy nyúljelmezt rángat elő és arra kényszeríti a férfit, hogy beöltözzön. Nyúlnak. A csomagtartóból egy vadászpuskát vesz elő, és arra szólítja fel a férfit, hogy meneküljön a fák közé. Ő majd levadássza. A férfi elszalad. Kétségbeesett menekülése az ismeretlenbe, mígnem egy marihuána mező kellős közepén kötnek ki. A faszi megbújik. A taxis egy idő után feladja a keresését, beül a kocsijába és elhajt. Itt tűnik el. Az őrök elkapják hősünket. Egy közelben álló, raktárként funkcionáló pajtába viszik. Épp ebben a pillanatban csap le a konkurencia: lövöldözés veszi kezdetét. Mikor beáll végre egy kis csönd, a férfi óvatosan felegyenesedik, de hirtelen elkapja egy váratlan sorozat és haldokolva egy ládának zuhan, ami ki is borul. A ládában azonban semmi más nincs, csak a Sarok. Amit keresett. A férfi előkotorja zsebéből a könyvet és beilleszti a hiányzó részt. Aztán meghal.
Ez eddig sem hülyeség, hanem metafizikus dolog! Szimbóleum. Ja, lemaradt egy fontos még:
-
Az elején találnak egy döglött hableányt. Elegáns társaság a sziklaszirten álló villa teraszán. A kamera oldalról veszi őket, majd emelkedik és ráfordul arra, amit az emberek néznek. Odalent egy szép, de döglött fél-női holttest hever a sziklákon. A kamera ráközelít a tetemre, majd elindul felé. Később a társaság már ott áll a tetem mellett közvetlenül, ugyanolyan sorrendben, ahogy az erkélyen. Azon tanakodnak, hogy Mit csináljanak vele? Végül a szexi sellőtetem perverz szexuális játékok eszköze lesz. Beosztják egymás közt. Felállítják a szabályokat. Minden nap más használhatja bármire, de pontban reggel nyolcra, kimosva és letisztítva, vissza kell vinni a szalon közepén álló asztalon lévő ezüsttálcára. Egy szép napon a hullahal megelégeli, hogy minek nézik, majd azonnal életre kel, és bosszút áll: mindenkit megijeszt. [itt hangsúlyozott csend – nincs semmilyen zene sem – feszültség annál inkább] Mivel nem tud emberi nyelvül, gondolatbuborékokkal kommunikál, onnan kell leolvasni a motivációját, onnan tudjuk meg, kit és miért ijeszt meg. És van egy nő, aki végig nyeglén reagál. Hát, nem borzongatóan jó és egyedi? Aligha okozna buktát. A közönség ezen kellemesen jót fog csalódni, de akár az egész család! Na, babérkoszorú?

 

Tisztelettel:

Len Lelevin

- a feddhetetlen jellem -

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr867638638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása