PUSTULA MODERNÁM – ENCIKLOPÉDIA (11.)
2016. március 07. írta: farappa

PUSTULA MODERNÁM – ENCIKLOPÉDIA (11.)

21.jpgA Pszükhé: a vamp magánaszteroidája, pazar épületekkel, fényűző infrastruktúrával, ez is egyik járandósága a szuperstipendiumon kívül, fejében annak, hogy Thanatodozor mikroszentség és a vérgehajtó hatalmú Magister feltétlen szogálatába áll már most, űrgárdafőtiszt tanonc korában, alezredesi rangban. A kérdés csak az kérném szépen, hogy nagy pompa ide, nagy pompa oda rezidenciája berendezése pillanatnyilag egyetelen kerevetből áll, hogy lehet ez nyájas jegyzetolvasó? Jegyzetolvasóm, hát úgy, hogy a Birodalom malmai lassan őrölnek és még nem töltötték fel a többi bútorokkal, ezért is ilyen kelletlen, nyűgös pezsgőspohártestű kérőjével már az elején, majd agyon taposná, aztán meg hisztizik, pedig nem természete, nagyon megviselte a bútortalanság, de nyugodjanak meg, mire a tizenegyedik regényrészleg közepire érünk ez már elintézett leend.

 

 

Az Univerzum mély kútja: Az Univerzum különös lényeinek, mint például az öntudatra ébredt végtagok, véglények börtöne.

 

 

Tammarg: A szilíciumdongájú dongók ezredese, Mirdroff legjobb barátja, ezért reá bízta a vámp elcsalt bal lábának őrizetét. Még lesz róla szó részletesebben többek között a nyolcadik regényrészleg hátulrúl második bekezdése vége felé.

 

 

Mikroaion: A mediális lét asztrállaka, ahol történetünk játszódik a földi, kronoszi idő szemszögéből az eszkaton, a végső jövő. Valójában egy lassított mozgású időcentrum, innen lehetséges időűrhajózni, idő-ejtőernyőzni. Kinek hogy tetszik: a múltunkba, jelenünkbe, jövőnkbe. A fizikalitás okuláréján keresztül állni látszék ez az idő, de az istenek homokórája itt is pereg. Ennek az időszámításnak a mértékegysége az aión, a mikroaión és a nanoaión. Egy aión hozzávetőlegesen 6 00 000 földi év, ez az istenek éve, egy mikroaión 50 000, ez az istenek hónapja, egy nanoaión pedig 1666,666667 ez az istenek napja. Más vélekedések szerint (talán a kettő egyszerre igaz), felfoghatatlanul hosszú, egyben felfoghatatlanul rövid időtartam, földi szempontból végtelen, de az örökkévalóság nézőpontjából véges. Hogy kapcsolódjunk örökkévalóság közeli dolgokhoz most leírandanánk, hogy viszonylanak az aionok a világnapokhoz, mert az istenek és más istennőfélék, mint pl. a milóiak csak aioni halhatatlanok, mert halhatatlanságukat aionokban mérik nem világnapokban, sőt világévekben miként a főfőistenekét vagy a 24 vénét. Tehát, amint már jól tudjuk egy világnap 4 320 000 000 földi év, egy világóra 180 000 000, ez megfelel egy nagy ciklusnak, mely 300 aionból áll ennek vége az istenek alkonya, ama híres Ragnarök, ekkor az istenek, milóiak, valkűrök, tündék hozzávetőlegesen 300 évesek természetesen isteni években, de az ügyesek közülük még ezt is túl- élik és kihúzzák a világnap végeig. Ez a nagyciklus olvasóm, 12 és fél kisciklusból áll, minőnek időtartama 14 400 000 földi esztendő és 24 aionból áll, ennyi idő alatt érnek a milóiak nagykorúvá, bizony ettől kezdvést nem is öregednek, örök huszonnégy évesek maradnak természetesen isteni években.

Egy világperc 3 000 000 földi esztendő, egy világmásodperc 50 000, ami az istenek hónapjával ekvivalens.

 

 

AlcopabranY6, másképpen Katakriszisz: A szeretetlen ítélkezők és az érzékek rabjainak túlvilága, büntetőbolygó.

 

 

Abüsszosz: Az asztrális démonlények büntetőbolygója.

 

 

Magánéleti adalékok főhősnőnkről a vampról: Megdöbbentő egy kérdés az drága olvasó, hogy a mi vámpunk, Vandánk, Szép Irénünk valaha is volt-e feleség? És ha vót, akkor mikor? Volt, olvasóm vót, nagy bizonyossággal megállapítható, hogy ennek ideje a világegyetemi szépségversenyek megnyerése utánra keltezhető, amikor kezdett kibérelni egy galaxist. Hogy mért pont a selejtes látszatú Vulkánhoz méne hozzá ez a világmindesnégnyi szépségű és ebből kifolyólag akkoriban nem akármilyen gazdagságú nöi hölgy? Ez is mutatta zsenijét nemcsak az tetszett neki, hogy ez a Vulcanus állandóan fúr-farag, dolgos, invenciózus, hanem megérezte, hogy nála élethűbb és használhatóbb műlábat senki se tudna néki összekalapálni, pedig akkor még nagyon-nagyon sokáig, aionok hosszú soraiig mindene megvolt (minden tagja s vége). Aztán az Arésszel való szerencsétlen eset miatt (behálózták, félre lépett, hálóba került) el kellett válnia Héphaiszti Vulkánjától.

 

 

Hogy mikor van az a jelenleg? Minden bizonnyal Vogüssen ezt azután vetette papírra, mikor már Tammarg és Mirdroff a nagy és végrehajtó hatalmú Magister parancsára az Abüsszoszról, ideje korán elbocsáttatott, a két fejbörtöntölteléket visszahelyeztette hibernált asztráltestébe, maga mellé vette őket legbizalmasabb munkatársnak, beemelvén őket a Magisztrátusba s azon belül megtévén őket az Intergalaktikáris Kémelhárítási Szolgálat aligazgatójának illetve igazgága ügynökének. Hogy miért, mert ez a két igaz runita minden bizonnyal minden algazságra, ál-és féligazságra kapható.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr968402956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása