Mitől dobban meg egy robotnő szíve?
2016. október 04. írta: farappa

Mitől dobban meg egy robotnő szíve?

5555.jpgA stílusparódia annyira nem menő itthon, és nem is izgatja túlságosan a hazai könyvkiadókat. Gondolom, nem mernek kísérletezni vele, hiszen itthon kisebb és másabb a közönség, ellentétben Amerikával, ahol hatalmas kultusza van. A Büszkeség és balítélet meg a zombik itthon is elérhető, sőt, már mozifilm is készült belőle.
 
Lev Tolsztoj világába Ben H. Winters amerikai szerző tolakodott be a steampunk irodalmi eszközeivel.  Az Android Karenina szereplői kiborg nemesek meg suta robotinasok, és csakúgy, mint az eredeti regényben, ezt a parafrázist is vastagon áthatja a korabeli szenvedély. A házasságtörés szerelmi tragédiáját robotok merevlemezein élhetjük át.
A 19. századi elegáns szalonokban humanoid gépek keresik a szerelmet – vagy amit helyette találnak. Ám egy szép nap ezek a gépek lázadni kezdenek tervezőik ellen, és innen indul a konfliktus. A könyvben mesterien keveredik a romantika, a dráma, a technika, a tobzódó érzelmek pedig kisütik a mikrocsipeket. Tanulságos olvasmány ez egy globalizált világban, ahol az információ és a kütyü az úr, és hamarosan az okostelefonján át fogják irányítani a fogyasztót a gonosz óriáscégek.  

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr311765409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása