ki szúr előbb lendületből?
2016. március 08. írta: farappa

ki szúr előbb lendületből?

9.jpg

 

Kiskapitalista kalauz / szócikkek

 

'F', mint Fiatalság:

 

 

 

Fiatal életek indulója”: nyomortangó. „Parfümös boldog, forró, ifjú pára”: kitűnő alap a kizsákmányolásra. Hova tűnt a gyermekvállalási kedv? „Ábrándozás az élet megrontója, / Mely kancsalul, festett egekbe néz.” És a főnököd benne van? „A látni vágyó napba nem tekint; / Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget: / Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt.” Bizonytalan a jövő, és benne bizonytalanok vagyunk magunk is. Hit, remény? Ne szeress! „Ha van mihez bizhatnod a jelenben... / Maradj az élvvel kínáló közelben, / S tán szebb, de csalfább távolt ne keress...”

Jöjjetek, ti, / Nálamnál bűnösebbek, / Szebbek és kedvesebbek, / Többek és jobbak...” Székely magyarok, vajdasági magyarok, kínaiak és cigányok. „Ti vagytok az én országom / S tiétek lesz itt minden, / Ingyen, / Egy kicsit a lelketekért...” „Ti vagytok az én seregem”: szeressétek a népem!

Bűnállamban születtem, mégis „hazafivá lettem.” Az Aláz(s)-show mai témája: „Ma beszólok a pápának.” Sej, ti fényes szellők, bár a roncsokat fújnátok (el)! Holnapra visszaforgatjuk a világot... Már sosem lesz arra írva, éljen a szabadság?

Kölcsönök, kamatok. OTP-ördög: a részletekben búvik meg. A tekintélyt csak addig nem tiszteled, amíg a bank nem lép a helyébe. Csak addig lázadsz, amíg nem önmagad ellen kell. Mert Te leszel a rendszer.

Az ingatlanárak az égbe szöknek – színes, szélesvásznú horror. Producer: a tőzsde. Létkérdésekben nincs akció. Csak manipuláció.

A lakásmaffia a paradicsomba megy. „Kétmilliót buktam egy ügynökön.” A huza-vona meg a bíróságon elnököl.

Fiatal maffiózó monológja: „Rendőrállam, gyengébb nálam?” Emberhez méltó életet fiatalos dinamikával: „ki szúr előbb lendületből?” Parttalan területviták, a territóriumok elkerítése. Az értelmiség Trianonja.

Könyörgöm, adjatok egy placcot.

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1008445672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása