Szétszedlek, mint a Rubik kockát!
2016. március 09. írta: farappa

Szétszedlek, mint a Rubik kockát!

25.jpgKiskapitalista kalauz / szócikkek

 

'F', mint Fúrás:

 

 

Nemzeti hagyományaink egyike. Mószer Aranka a tudományág avatott ismerője szerint már Kossuth is fúrta Széchenyit. (Ezért állítják szembe egymással őket?) Valószínűleg a ~ az egyik oka, hogy Európa legokosabbnak tartott népe „még mindig fejlődik” a többiekhez képest. Szegények vagyunk, de eszünk annyi, mint a bűn. Ezt kérem kimutatták a külföldi tudósok. Szerencsés ez az ország, egy vagon intelligencia dolgozik azon, hogy összeállítson sok-sok vagon intelligenciát. Hogy azután ezeket a vagonokat külföldre irányítsa.

A külföld örül a sok magyar tehetségnek, akiket itthon megfúrtak. Itthon különben is túl sok az okos, aki meg nem az, annak megvan a magához való esze. Aki dudás akar lenni, külföldre kell annak menni, mert itt(hon) „nem látnak benne fantáziát.” Nem is láthatnak olyanok, akiknek nincs fantáziájuk. Így „tántorog ki” Rubik, Béres és még ezernyi más ötlet, majd körforgásszerűen visszakerül a hatalmas magyar piacra. Amikor ide visszaöklendezik az écát, már az egész világon végigsöpört. Amikor elérkezik Indonéziába, és ott is győz, óvatosan ugyan, de bemutatót tarthatunk a magyar ugaron. Az ugaron dolgozó fúrógépek és exkavátorok kissé elcsendesednek, egy pillanatig szüneteltetik létüket, a Magyar Narancs kivételével „elkokósodnak”, vagyis nemzetiszínű lobogóval táncolnak a ringben, majd kinyújtják markukat. Na, ezért a mozdulatért fúrtak ők egyfolytában.

A rejtély, hogy miért szeretjük őket, ha egyszer utáljuk, máig megoldatlan. Én türelem híján a szisztéma kiismerése helyett az egyszeri menedzserember módszerét ajánlanám a fúrás mestereivel szemben. Minek fárasztanánk magunkat bonyolult logikai megoldásokkal, amikor létezik erre kézenfekvőbb (piaci) megoldás is: „Szétszedlek, mint a Rubik kockát!”

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr428445674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása