Több pénzt a kormányzatnak, több pénzt a gengsztereknek!
2016. március 10. írta: farappa

Több pénzt a kormányzatnak, több pénzt a gengsztereknek!

ucca.jpg

 

Kiskapitalista kalauz / szócikkek

 

'G', mint Gengszter:

 

 

Vannak elsődleges gengszterek. Messziről felismerni őket. A kupálódott réteg öltönyben, nyakkendőben, hatalmas luxuskocsival, szőke bombázóval. A kupálatlan pólóban, vastag aranylánccal, hatalmas luxuskocsival, szőke bombázóval. A kupálódott politikus, de legalább vezető. A kupálatlan gyakorlati ember, foglalkozása meghatározhatatlan, de leginkább "kereskedő".

Közös pontjuk a kétes ügylet. Akinek nincs kétes üzlete, az kétes vállalkozásban dolgozik. Hiszen kétes ügyletek nélkül, tisztességes munkával megélni ebben az országban igencsak kétes vállalkozás.

Senki sem tudja, mennyi a kétes ügylet. Talán az egész ország egy kétes ügylet. Talán az egész kóceráj kétes vállalkozás. Talán csak el akarják hitetni velünk a kétesek, hogy mi nem vagyunk részesei ennek a kétes ügyletnek. Pedig.

Talán ezekből a ~ből alakul az igazi Magyar Út (körök). Ott, ahol „négy-öt gengszter összehajol.” Mi lehetne hitelesebb ennél? Hiszen ők valóban önmagukat adják. „Egy bűnöző államban nem lehet a polgároktól sem erkölcsöt várni.” (Cenz né meg az ura: Németh László felelős ezért az idézetért.)

Nem ellenségeink ők, szeressük őket. Hiszen politikusaink szerint csak a másik oldalon állók – a balosak vagy a jobbosak – az ellenségeink. A balosak vagy a jobbosak jelentik az igazi veszélyt. Ők pedig törvényen belüliek, sőt törvénykezők. Ebből következik, hogy a törvényen kívüliek barátaink. Nem viszik sohasem felelőtlen kalandokba az országot, csupán magukat. Nem árusítják ki a jövőt, csupán felélik. Nem teremtenek polgárháborús helyzetet, támogatják a békés polgári gyarapodást. Különben kit fosztanának ki?

Ezenkívül semlegesek vagyis pártatlanok. A bizonytalanok közé tartoznak. Melyik párt engedhetné meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja őket?

Több pénzt a kormányzatnak, több pénzt a gengsztereknek!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr958445680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása