Még a vesztes is jól jár
2016. január 13. írta: farappa

Még a vesztes is jól jár

Kiskapitalista kalauz / szócikkek ~ 'A', mint Akarat:

Meg tudod csinálni. Milyen csodálatos az élet, soha ne add fel. Előbb-utóbb befutsz, csak akarni kell. Nem adják olcsón, de te csak szívóskodj. Minden megoldódik, ha sima lesz modorod.

Hollywoodi realizmus. Be-be szűrődik, el-elhisszük. Ott a tét: hogyan csináljunk a jóból még jobbat. Itt: a legkevésbé rosszat választani. Ott nagyon nehéz veszíteni. Egy fél világ egészíti ki a jóléti segélyüket. Még a vesztes is jól jár. Ha jól élnék, én is tudnék mosolyogni. A gettóból kimosolyogni meglehetősen nehéz.

Csak akarat kell. Mintha nem lennének feudális kiváltságok. A magyar félfeudalizmusra ráépült Hollywood. Okosan csinálták. Törtetsz, nyomulsz felfelé, aztán ha belebotlasz feudális nagyurainkba, kivágnak, mint macskát üríteni. Apuskám, nem elég az akarat, születni is tudni kell. Nem vagy brancsbéli, coki a helyedre.

Csak akarat kell. Nemzetiségi zűrzavarban is rendet teszünk. Koszovó fővárosa Zágráb? Kik azok az albánok? Nincs kérdés, bombázzunk. Akarjuk a rendet, hát lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://b-irodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr528256766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása